dinsdag 15 mei 2018

Je hebt altijd de keus om.......

Licht twijfelend, omdat 'het stemmetje' me vertelt dat het toch echt niet kan om alles wat ik MOET doen (van mezelf), te laten liggen.
Om vervolgens te gaan genieten van het zonnetje, de heerlijke omgeving en vooral de tijd om samen op pad te gaan. 

En toch gaan we op weg. 
We fietsen een prachtige route en o
ndertussen betrap ik mezelf erop dat ik hele gesprekken aan het voeren ben over dat wat ik toch maar allemaal moet.
Hoeveel ballen ik probeer in de lucht te houden en wanneer ik ergens ben, ik in mijn hoofd al aan het vooruit plannen ben voor de dagen erna.


Met iedere trap op de pedalen kom ik een stukje verder uit mijn hoofd en kan ik meer en meer  genieten van de rust en stilte van de natuur om ons heen.

En dan is daar ineens het inzicht dat IK  een KEUS heb.

Ik leg mijn lat erg hoog maar voor wie? De enige aan wie ik verantwoording hoef af te leggen is aan mezelf. De enige die de lat omlaag kan halen ben ikzelf. Waarom wil ik alle ballen hoog houden? Wat ligt daarachter verstopt en wat zie ik nog niet? 
Door mijn eigen lat hoog te leggen, leg ik hem ongemerkt ook hoog voor de mensen om mij heen. Ik verwacht dat zij meegaan in de dingen waarvan ik vind dat ze moeten gebeuren. Het liefst op een tijdstip dat binnen mijn planning past.

Dit alles gebeurt onbewust, maar ik merk aan de reactie/wrijving van de ander dat het niet goed voelt en pas dan word ik me bewust wat ik aan het doen ben.
De eerste stap is gezet. De volgende stap mag zijn dat ik milder word naar mezelf. Genieten van de momenten die me gegeven worden. Ze kunnen zo voorbij zijn.
Ergens in de laatste weken ben ik dat laatste kwijtgeraakt en heb ik de ruimte gegeven aan mijn oude patronen die me zo 'hielpen' om grip te houden op alles. Die me daarbij in een harnas vast zetten. Blijkbaar had ik deze ervaring nodig om weer terug bij mezelf te komen.

Ineens merk ik dat ik me veel rustiger voel, zak vanuit mijn hoofd en geniet van de warme zonnestralen op mijn lijf. 
De lijstjes zijn er nog steeds. Ik ga zo kijken wat echt moet en wat ik voor nu mag laten.
Ik wens je een mooie liefdevolle dag.
Elly