maandag 7 mei 2018

Geboortehoroscoop


Een onderdeel van de Kindercoach-opleiding was astrologie. Tijdens deze lessen werden we meegenomen in de achtergrond en theorie van astrologie aan de hand van onze geboortehoroscoop.  Wow, wat was dit interessant en ik was dan ook niet te stoppen en wilde meer en meer.
Ik, als rasechte Stier dook er dan ook volop in en zoog letterlijk alle informatie op die ik maar kon vinden, nieuwsgierig naar mezelf.
Dit alles maakte het er zeker niet gemakkelijker op en ik moest mezelf af en toe afremmen om niet te veel te willen.
Astrologie is toch een opleiding waar je wel wat jaartjes voor aan de studie gaat en dat krijg ik dus niet in 3 weken onder de knie.

Maar wat een ontdekkingen, inzichten  en vooral aha-momenten. Puzzelstukjes vielen ineens op zijn plaats. 
Mijn manier van aanpak, hoe ik omga met situaties, wat ik belangrijk vind, waar mijn kracht ligt en waar ik in essentie voor sta.
                               
Het feit dat ik als Stier geboren in het Aarde-element ben zegt al heel wat, maar daaromheen zijn er nog zoveel andere factoren die een rol meespelen. In welk element ben je geboren (aarde, water, lucht of vuur) , wat is je ascendent, je zon en je maan zijn zoal wat vragen die de ‘ui’steeds verder afpellen en meer inzicht geven in jezelf en je eigen handelen.
Ik weet inmiddels waar mijn perfectionisme en die hele hoge lat vandaan komen. Maar ook waarom ik zo graag zorg voor anderen, me dienstbaar opstel. Waar ik behoefte aan heb. Bevestiging!

De opdrachten die ik tijdens de opleiding moest maken hebben voor een enorme strijd gezorgd.
Een strijd met mezelf en vooral de stemmetjes in mijn hoofd.

Het lukt niet.
Ik kan het niet.
Doe ik het wel goed?
Hoe moet ik beginnen?
Etc..
Etc..

Inmiddels kan ik goed plaatsen waar deze stemmetjes vandaan komen, maar dat neemt niet weg dat het veel energie,tijd en doorzettingsvermogen heeft gekost.

Mijn innerlijke reis op zoek naar mezelf gaat door en ik vind het een hele mooie reis.
Een reis met hoge bergen en diepe dalen.
Maar één ding staat voor mij vast:'Het is een reis die ik nooit zou hebben willen missen.'

Een leuke aanvulling voor kinderen zijn de Astrologie voor Kinderen boeken. Helaas niet meer verkrijgbaar in de winkel, maar zoeken op internet of in kringloopwinkels wil nog weleens resultaat hebben. Wil je ze een keer inzien dan neem ik  ze graag voor je mee.
 

Waterkinderen:     Vissen, Kreeft, Schorpioen
Aardekinderen:     Stier, Maagd, Steenbok
Vuurkinderen:      Ram, Leeuw, Boogschutter
Luchtkinderen:     Waterman, Tweelingen en Weegschaal
 
Een werkvorm die ikzelf erg fijn vind is het maken van een collage gekoppeld aan een thema/onderwerp of vraag. Zo heb ik mijn geboortehoroscoop in beeld gebracht en ik kijk er nog met grote regelmaat naar.Met liefdevolle groet, Elly