dinsdag 17 juli 2018

Tijd voor mezelf en ontladen.........

De afgelopen nachten werd ik rond een uur of 5/6 wakker en voelde ik me zenuwachtig en druk in mijn hoofd met van alles waar ik mee bezig was of mee bezig ‘moest’. Om uiteindelijk toch nog een paar uurtjes in slaap te vallen en een stuk rustiger wakker te worden.

Gisteren bleef dit zenuwachtige gevoel op mijn borst (zonnevlecht chakra) maar hangen en kreeg ik niet helder waar het toch vandaan kwam. Vanmorgen werd ik opnieuw met dit gevoel wakker. Ik kon alleen maar aangeven dat ik me zo naar voelde en niet wist waar het vandaan kwam. 
Of wist ik het diep van binnen wel maar durfde of kon ik het niet uit  spreken?
Een interne worsteling met mezelf.

Ik voel ondertussen dat het benauwde gevoel toeneemt en letterlijk mijn keel dichtknijpt.
Ik voel dat ik moet uitspreken wat er in mijn diepste binnen speelt en me blijkbaar deze onrust brengt.
Maar wat vind ik dat moeilijk. Hoe worden mijn woorden begrepen door een ander? Hoe kan ik duidelijk maken wat er is wanneer ik iets zo diep van binnen voel en daar zelf de woorden niet aan kan geven?

Voorzichtig begin ik te praten en benoem wat losse dingen.
Ineens stromen de tranen over mijn gezicht.

Het heeft te maken met alle ballen die ik nu ophoud, maar eigenlijk zijn het de ballen die ik verwacht na de vakantie opnieuw omhoog te ‘moeten’ houden, aangevuld met nieuwe ballen.
Alles wat ik doe, doe ik met enorm veel Liefde, Passie en Toewijding.
Hoe kan ik toch keuzes maken in de dingen die ik doe en waarvan ik voel dat ik deze mag/moet doen?
Hoeveel kan ik aan of behappen zonder mezelf voorbij te lopen. Niet te luisteren naar wat ik nodig heb? Ik vind het zo lastig om nee te zeggen of mijn eigen ruimte hierin in te nemen.
Hoe weet ik wat ik los mag laten?

Ongemerkt neem ik zoveel energie mee van de mensen om mij heen, zowel positief als negatief. Ik zie en neem tot in de kleinste detail dingen waar en hou deze vast, waardoor mijn hoofd  voller en voller wordt. Indrukken en energie die ik mag loslaten en op de plek mag laten daar waar het zich heeft afgespeeld en bij de ander.

Om mijn hoofd leeg te krijgen, en terug bij mezelf te komen heb ik tijd nodig. Tijd  voor mezelf om te ontladen.

Ontladen kan ik in de natuur. Door te genieten van alle mooie dingen die de natuur ons te bieden heeft en laat zien. De  ree die voor onze bungalow voorbij loopt, 3 jonge eekhoorntjes die achter elkaar in de bomen aan het spelen zijn. De geur van de dennenbomen, de bloesem waar ik voorbij loop. Het raakt me en maakt me blij.

Ontladen kan ik ook, wanneer ik in mijn eigen ruimte, mijn atelier thuis kan aanrommelen en kan Zijn, zonder dat ik  iets hoef.
Projecten uitwerken, materialen uitproberen en zelf creatief aan de slag met een muziekje erbij.
Zo kom ik weer terug bij mezelf, weg uit mijn hoofd en terug in mijn gevoel en herpak ik de rust die ik eigenlijk van nature zo in mij heb.

De keuzes zijn nog niet gemaakt en ik weet dat er, wanneer ik er open voor sta en de mogelijkheden kan zien,  er een oplossing komt.

Ik weet dat ik niet de enige ben die hier af en toe mee worstelt.
Hoe zorg jij voor jezelf?
Wat doe jij wanneer je voelt dat je ‘vol’ bent?
Hoe kom je weer terug bij jezelf?

Creatief bezig zijn is voor mij een manier om weer bij mezelf te komen. Door met mijn handen aan de gang te gaan, merk ik dat ik stukje bij beetje uit mijn denken weg ga en voel ik de rust en ontspanning komen.

Gun jij jezelf ook zo’n moment? Een moment van ontspanning met een vleugje bewustwording. Een moment waarin je thuis de boel de boel mag laten en even niets moet. 
Ontspanning door samen creatief bezig te zijn, maakt het hoofd weer leeg.
Ik nodig je graag uit voor de workshop een Moment voor Jezelf.

Tijdens deze workshop gaan we aan de gang waarbij ontspanning, samen creatief bezig zijn & herkenning de sleutelwoorden zijn.
Hier vind je de data van een Moment voor Jezelf

Ik wens je veel genietmomentjes en momenten voor jezelf toe.
Harte-groet,
Elly