woensdag 6 juli 2011

Opruimen....

Leven in een atelier, dat is wat wij hier doen. Daardoor is opruimen nog veel belangrijker geworden dan voorheen. Niet in de eerste plaats omdat we een schat van een dochter hebben van 20 maanden. Maar vooral ook omdat ik me er prettiger bij voel.

Vindbaar, geordend en netjes.

Dat betekend dat er passende meubels en oplossingen gevonden moesten worden die:
a. Praktisch, passend bij iedere soort hobby
b. Mooi, passend bij ons interieur
c. Veilig, zorgen dat Amy er niet in kan wroeten
d. Functioneel, alles moest er in passen en per soort hobby ook nog als het even kon.

Door te surfen en te bloghoppen kwam ik vele tips tegen, waar ik dan weer een eigen draai aan het weten te geven.

Op http://stempelatelier.blogspot.com/search/label/Opruimtips kwam ik een kastcombinatie tegen die mij wel aanstond. Ikeakasten stapelen, zij had meerdere Alexkasten en Expedit in diverse maten naast elkaar en op elkaar gestapeld. GAAF! Op marktplaats vonden we uiteindelijk Malmkasten van Ikea en een Expedit, een andere combinatie maar wel zo mooi voor bij de rest van het interieur. We hebben er diverse mandjes en doosjes in, waar alle kleine spullen gesorteerd in passen. En in de lades hebben we de vakverdelers van Ikea.
 

En toen kwam er nog een 4laags Malmkast bij. Helemaal vol met stofjes en vilt, ik kon het niet meer kwijt en zat alweer met de handen in het haar; weer een nieuwe kast erbij dan maar?

Nee, een andere manier van opvouwen was wat er gebeuren moest. Er past met deze nieuwe methode veel meer in 1 lade en het staat me toch mooi!


Via http://zohappy.blogspot.com/2010/08/stofjes-opvouwen-folding-fabric.html kwam ik bij het volgende filmpje.

Hoewel alles wat achter de lades verstopt zit zo spannend is...is Amy er inmiddels mee gestopt om ze te openen. En ik....ik kan heerlijk creatief aan de slag zonder al te veel tijd te verspillen aan zoeken. 
Met een creatieve "opruim" groet,
Audrey


Geen opmerkingen:

Een reactie posten