donderdag 21 april 2011

Metamorfose

Voor mijn workshopruimte wilde ik de oude caf├ęstoelen van mijn vriend gebruiken. Aangezien deze zwart waren met een somber stofje ben ik aan de slag gegaan.


Na 1 stoel gebeitst te hebben bleek dit toch wel een hele klus te zijn. Gelukkig bood mijn vriend aan om te helpen.

Op een zonnige zondag hebben we alle stoelen in de tuin gezet en zijn we systematisch aan de slag gegaan. Mijn vriend het grove werk met de roller en ik met de kwast er achteraan om de vervelende hoekjes te doen. Binnen een paar uur waren de stoelen voor de eerste keer gebeitst.

Een aantal dagen later hebben we op dezelfde manier alle stoelen voor de 2e keer gedaan.

Het enige wat ik nu nog wilde doen was de zittingen opnieuw bekleden. Hiervoor had ik tafelzeil van de Wibra uitgekozen dat ik ook op mijn workshoptafels ga gebruiken. Tafelzeil leek me praktisch in verband met het kunnen schoonmaken van de zittingen na een workshop.

Met het plastic aan de slag gegaan en wonder boven wonder ging dit redelijk gemakkelijk. Plastic op maat van de zittingen geknipt en met een tacker aan de achterkant op het hout vastgezet.
Uiteindelijk de zittingen weer terug op de stoelen gezet en ..... klaar waren mijn workshopstoelen!


Ik ben er erg trots op en vind ze goed gelukt.

Zonnige en creatieve groeten,

Elly

2 opmerkingen:

  1. Ze zien er leuk uit en zitten heerlijk, daar kun je de hele dag op zitten om te workshoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zien er mooi en gezellig uit. Zo is de "kringloop" weer rond. Van oud iets nieuws maken. Zo blijf je lekker dwarrelen.

    BeantwoordenVerwijderen