zondag 12 maart 2017

Mijn hart volgen.......

De afgelopen periode was het wat stil en ben ik minder zichtbaar geweest.
Maar net zoals de kringloop in de natuur waarbij in de herfst gezaaid wordt en er, onzichtbaar voor de buitenwereld van alles gebeurt, is er ook bij mij veel gebeurd.

De lente is de tijd waarin alles voorzichtig en op de tijd dat het er klaar voor is, tevoorschijn durft  te komen. Het uitlopen van de struiken, de bolletjes die hun kopje boven de grond uit steken, de dartelende lammetjes in de wei.
Alles fris en vol nieuwe energie. Een nieuwe energie die ook voor mij enorm voelbaar is.

Ik heb de kans gekregen om mijn hart te volgen en te doen waar ik zo voor sta!

Een kind kind laten zijn en de ruimte te geven de wereld op zijn/haar eigen manier te ontdekken door middel van het opdoen van ervaringen.

Door een plek te creƫren waar van alles valt te ontdekken, waar ze mogen en kunnen spelen met kinderen van verschillende leeftijden, gebeurt er zoveel bij ze. En niet alleen bij de kleuters, maar juist ook de oudere kinderen worden geraakt door de aanwezigheid en de energie van de kleuters.
Ik zie ze weer spelen en ineens willen ze wel mee naar buiten.

De kleuters kiezen hun eigen weg waarbij ik als volwassene vooral mag luisteren en kijken en zorgen voor een uitdagende omgeving waarin dit alles mogelijk is.

Mijn rol als begeleider is eigenlijk heel eenvoudig:
Ik hoef geen dikke methode boeken te lezen, allerlei plannen te volgen die niet aansluiten bij de kinderen in de groep.
Ik mag kijken, luisteren en vooral GENIETEN van iedere stap die de kinderen zetten, want geloof mij, er worden heel wat stappen gezet, maar je moet ze wel kunnen en willen zien.

Vanaf 9 januari begeleid ik op twee ochtenden in de week de kleuters bij IBBO Meppel (Ik Ben Bewust Onderwijs) en ik doe dat met veel passie, liefde en plezier.


Met liefdevolle groet, Elly